Volvo CE Volvo CE logo

 

Volvo Construction Equipment i Braås är världens ledande tillverkare av ramstyrda dumprar med kunder i över 150 länder världen över. Huvudfabriken finns i Braås, ca 30 km utanför Växjö. Dumpertillverkningen i Braås ingår i den globala koncernen Volvo Construction Equipment som är en av världens främsta tillverkare av anläggningsmaskiner.

Hemsida: www.volvo.com

Lokalisering: Braås

SP Maskiner SP Maskiner logo

 

SP Maskiner AB i Ljungby tillverkar avverkningsaggregat till skogmaskiner och våra produkter finns i alla världsdelar där professionell skogavverkning utförs. En flexibel organisation med egen konstruktion, tillverkning och eftermarknad ser till att avverkningsaggregaten har en hög kapacitet och en stor driftsäkerhet. Högsta kvalité är en ledstjärna i företaget vilket ger våra kunder maximal produktivitet.

Hemsida: www.spmaskiner.se

Lokalisering: Ljungby

Semcon Semcon logo

 

Semcon är ett globalt teknikföretag inom ingenjörstjänster och produktinformation. Vi utvecklar teknik, produkter, anläggningar och informationslösningar utmed hela utvecklingskedjan och erbjuder även en mängd tjänster och produkter inom bland annat kvalitet, utbildning och metodikutveckling. Semcon ökar kundernas försäljning och konkurrenskraft genom innovativa lösningar, design och genuin ingenjörskonst.

Hemsida: www.semcon.com

Lokalisering: Växjö

Gremo Gremo logo

 

”Det vi arbetar med är bland det mest värdefulla i världen. Skog och Människor.

Utmaningen för oss är att få dig att trivas med våra maskiner, men också att utveckla, tillverka och sälja skogsmaskiner som gör så liten åverkan som möjligt i skogen utan avkall på effektivitet och prestanda. ”

Hemsida:  www.gremo.se

Lokalisering: Ätran

Dasa Control Systems Dasa Control Systems logo

 

Dasa Control Systems är en stark partner för tillverkare av tunga fordon och mobila applikationer. Vi levererar kompletta lösningar för styrning, visualisering och telematik. Systemen baseras på standardprodukter som anpassas efter kundens behov. Våra kunder får kompetent stöd och god service under produkternas hela livscykel.

Hemsida: www.dasa.se

Lokalisering: Växjö

Kärcher-Belos Kärcher-Belos logo

 

Kärcher Belos AB är ett svenskt aktiebolag, helägd av Alfred Kärcher GmbH & Co. Kärcher Belos AB ingår i Kärcher’s Municipal Cleaning affärsområde och utvecklar redskapsbärare samt städmaskiner.

Hemsida: www.belos.com

Lokalisering: Tranås

Fogmaker International Fogmaker International logo

 

Fogmaker International AB utvecklar, tillverkar och marknadsför fast monterade släcksystem med vattendimma under högtryck för motorrum. Vi är marknadsledande leverantör till bussar i Europa och har en expansiv utveckling inom arbetsmaskiner ovan och under jord. Våra produkter levereras till mer än 50 länder. Exportandelen >85%.

Hemsida: www.fogmaker.com

Lokalisering: Växjö

Rottne Industri AB Rottne Industri AB logo

 

Rottne Industri AB, som är en av de ledande tillverkarna av skogsmaskiner för modernt skogsbruk, bedriver egen utveckling och tillverkning av avancerade skördare och skotare för kortvirkeshantering. I vårt breda produktprogram finns maskiner för hela avverkningskedjan från förstagallring till slutavverkning. Våra viktigaste marknader är utöver Sverige övriga Europa, Ryssland, Nordamerika och Australien.

Hemsida: www.rottne.com

Lokalisering: Rottne

 

Merlinum Forklift Merlinum Forklift logo

 

Merlinum Forklift tillverkar elektriska gaffeltruckar med en lyftkapacitet på 6-9 ton. Vi ritar och konstruerar allt själva och låter lokala leverantörer tillverka komponenterna. Monteringen sker i Ljungby. Vår vision är att anlita och samarbeta med lokala leverantörer. Våra truckar är byggda med fokus på förarkomfort, ergonomi och prestanda.

 

Hemsida: merlinumforklift.se

Lokalisering: Ljungby

Alucrom Alucrom logo

 

Alucrom AB (etablerat 1953) är idag Sveriges klart största rostskyddsentreprenör med verksamhet på 16 platser i Sverige & Polen. Vår kärnverksamhet är blästring & målning. För oss är konsten att ytbehandla både ett gammalt hantverk och en modern vetenskap som ständigt utvecklas. Sedan 1994 ingår vi i Midroc Europe.

Hemsida: www.alucrom.se

Lokalisering: Hässleholm

Ljungby Maskin Ljungby Maskin logo

 

Ljungby Maskin är ett svenskt företag som tillverkar kundanpassade hjullastare och kompaktorer av högsta kvalitet. Från vår fabrik i Ljungby har snart 3 000 hjullastare levererats till nöjda kunder i Sverige och i utlandet. Vi har under dessa år byggt upp ett renommé som en trovärdig leverantör av hjullastare av högsta kvalitet för kunder som värderar hög produktivitet, rejäl grundkonstruktion, hög komfort och stor flexibilitet i hanteringen.

Hemsida: www.ljungbymaskin.se

Lokalisering: Ljungby

Teknifo AB Teknifo AB logo

 

Teknifo AB är ett konsultföretag med inriktning på teknikinformation för små och medelstora företag i södra Sverige. Vi har kunder inom olika branscher, såsom anläggning, fordon, medicinteknik, skyddsutrustning mm. Under 35 år har vi framgångsrikt arbetat med teknisk information. Vi tänker ny teknik och modernt upplägg - alltid i framkant.

Hemsida: www.teknifo.se
Lokalisering: Huvudkontoret i Växjö och en filial i Ljungby

Avalon Innovation Avalon Innovation logo

 

Avalon Innovation är ett branschoberoende konsult- och mjukvaruföretag inom affärs-, system- och produktutveckling. Vi är ett snabbväxande företag som i dag har närmare 300 medarbetare på 15 kontor i Sverige, Norge och Danmark. Vi erbjuder lösningar och spetskompetens inom hela utvecklingsprocessen. Tillsammans med våra kunder skapar vi bättre produkter och system. Snabbare.

 

Hemsida: http://www.avaloninnovation.com/

Lokalisering: Växjö

Cargotec Cargotec logo

 

Cargotec effektiviserar lastflöden till lands och till sjöss – överallt där last fraktas. Cargotecs dottervarumärken, Hiab, Kalmar och MacGregor, är erkänt ledande inom gods- och lasthanteringslösningar världen runt. Cargotecs globala nätverk finns nära kunderna och erbjuder omfattande tjänster för att säkerställa utrustningens driftsäkerhet och höga hållbarhet.

Hemsida: www.cargotec.com

Lokalisering: Lidhult

ÅF – Making Future ÅF – Making Future logo

 

ÅF är ett ingenjörs- och designföretag med verksamhet inom energi, industri och infrastruktur. Vi skapar hållbara lösningar för kommande generationer genom att förena människor och teknik. Vår bas är i Europa och våra affärer och kunder finns över hela världen.

 

Hemsida: www.afconsult.com

Lokalisering: Regionalt, nationellt och globalt

Konecranes Lifttrucks AB Konecranes Lifttrucks AB logo

 

Konecranes Lifttrucks säljer och utför service på truckar över hela världen som en del av Konecranes – världens ledande tillverkare av effektiva och intelligenta hanteringslösningar. Om du besöker våra produktionsanläggningar så hittar du ett sammansvetsat gäng med Konecranes-anställda som har en gemensam passion: att tillverka de mest högpresterande och hållbara truckarna i världen.

 

Hemsida: http://www.kclifttrucks.com/
Lokalisering: Markaryd